+31- 627232311 info@jimkejoling.nl
Selecteer een pagina

Jimke

Hoi, ik ben Jimke Joling, een enthousiaste fotograaf die houdt van haar Canon camera . Ik ben een beelddenker, dat is in mijn privé leven soms niet handig, maar in mijn werk wel. Door over beelden te “mijmeren” ontstaan er geweldige ideeën in mijn hoofd. Mijn camera is het middel om deze ideeën vast te leggen in beelden.

Het niet-zichtbare, zichtbaar maken,
dat vind ik het mooiste van fotografie.

Ik help zzp’ers en bedrijven om hun verhaal te vertellen. Samen met jou zoeken naar de vraag wat je wilt laten zien, welk beelden je nodig hebt om jouw verhaal duidelijk te communiceren naar je klanten? Die zoektocht en het uiteindelijke resultaat, dat is waarom ik fotografie zo leuk vind.

Kennismakingsgesprek en brainstormsessie zijn voor mij daarom ook heel belangrijk. Door deze persoonlijke aanpak en het doorvragen naar wat je echt wilt, komen we vaak op verassende ideeën uit.

Ik hou ervan om mensen te fotograferen. Ook hier ga ik opzoek naar het verhaal, jouw verhaal!

Portretfotografie doe ik nooit alleen, maar altijd met z’n tweeën. Samen op zoek naar de kracht van het beeld. Sfeer, licht en compositie zijn daarbij belangrijke elementen die ik gebruik om jou en je bedrijf te laten stralen op elke foto. Fotograferen betekent voor mij ook spelen met het moment.

Passie voor beeldverhalen

Ik startte mijn werkende leven als jongerwerker bij Stichting Divers in Den Bosch. Samen met jongeren uit Haaren, Donk en Reit startten we een wijkkrant. Een project, op zoek naar verhalen, waar vooral het beeld belangrijker was. Dat vond ik zo leuk, dat ik na enkele jaren ben gaan werken als educatief jongerenwerker bij een centrum voor wereld en vredeseducatie in Turnhout- Belgie. We ontwikkelde spelmateriaal over thema’s als eerlijke handel, vooroordelen en racisme. Omdat ik dit voor het jeugdwerk ontwikkelde waarbij het vooral ging om het spelelement, werd hier het beeld nog belangrijker. De beelden haalden we van een databank en steeds vaker voelde ik de kriebels om zelf de beelden te maken. In mijn opleiding HBO-culturele en maatschappelijke vorming was ik afgestudeerd met het hoofdvak audiovisuele vormgeving. Als cultureel werker heb ik geleerd om fotografie en video als middel in te zetten bij diverse activiteiten. De basis had ik en ik had me in het werk al flink ontwikkeld in het beeldverhaal om zo informatie over te brengen.

Om de techniek nog verder te beheersen ben ik de opleiding fotografie gaan volgen aan de Fotovakschool en heb die in 2012 afgerond met een project over de Roze Maandag in Tilburg.

Mijn verhaal laten zien

Daarna ben ik als zelfstandig fotograaf begonnen. Super trots was ik toen mijn foto’s in kunstgalerij Contrast in Tilburg hingen. Door deze tentoonstelling werden de foto’s van Roze Maandag gezien door de gemeente Tilburg en in 2014 werden ze groot afgedrukt en kregen ze een plek op de grootste kermis van de Benelux.

Daarna kwamen er projecten voor de gemeente Breda over de ontwikkeling van de Willemstraat. Een fotoreportage die een half jaar duurde en waarvan ik het gehele traject heb vastgelegd. Daar werd uiteindelijk een boek over gemaakt.

En met trots heb ik samengewerkt met Theaterwerkplaats Tiuri in Breda. Het concept “in je kracht” staan, jezelf laten zien is tot z’n recht gekomen in de expositie “ Ik zie je” tijdens Breda Photo.

Jouw beeldverhaal

Bel of mail me en samen kijken we wat je doelen zijn en hoe we dat het beste kunnen aanpakken.
Het is tijd om jouw verhaal te laten zien.

Jimke Joling

Telefoon

+31 (0) 6 27 23 23 11

Email

info@jimkejoling.nl

Adres

Van Hogendorpstraat 2
5046LD Tilburg,
Nederland